top of page

Pähkinänkuoressa

Tallin ulkopuolella, näät heti tultuasi päätarhat, joita on kaksi kappaletta. Päätarhat ovat aidattu kestävällä tarhalangalla, sekä tukitolppina ovat puukeihäät. Päätarhat ovat ruoho/hiekka/olkipohjaisia, ja niissä on molemmissa heinäkuppi taikka heinäverkko ja vesiämpäri. Päätarhoihin mahtuu enintään neljä hevosta. Taaempana on sateensuojana kaksi metsätarhaa, jotka ovat ruoho/hiekkapohjaisia. Tarha on jaettu kahtia, mutta sen saa myös yhdeksi isoksi tarhaksi. Taaemmassa puoliskossa voi hevoset olla yön ylikin, siellä on sateensuojana puita sekä pihattokatos. 

 

Sitten siirrytään tallin terassialueelle. Siinä on kolme harjauspaikkaa, jotka ovat kuusijalkoja ja yksi ulkokarsina. Hevoset laitetaan yleensä sisällä, käytävän harjauspaikassa taikka ulkona. Kun avaamme oven, eteemme tulee ensimmäiseksi seitsemän karsinan rivistö, missä ovat tuntihevoset sekä ylläpitohevoset. Kun katsot vasemmalle, näät kaksi yksityiskarsinaa - joiden ovet ovat ruusukkeilla täytetyt, siinä on merkki, että nämä ovat kisahevostemme karsinoita.

 

Kisahevosten karsinoiden vieressä on kolme harjaboksia. Niissä on harjoja, loimia, heijastimia ja kaikkea tarpeellistä krääsää. Sen vieressä on ilmoitustaulu, missä on esitelappusia ja tapahtumista kertovia lappuja ja tärkeitä infolappuja hevosten hoitoon. Sen edessä on kukkamatto, minkä päällä on käytävässä oleva hoitopaikka. Se näkyy kuvassa, jossa on punarautias suomenhevosemme.

 

Harjoja, sieniä ja pesutarvikkeita säilytetään yhdessä metallikorissa. Viereisessä korissa on lehtiä ja esitteitä, esimerkiksi ratsastus-, ja hoito-oppaita. Kenttänä meillä toimii yleisesti vehreä nurmikenttä, minkä vierellä on vaja - minkä puuvarastossa säilytämme estekalustoamme. Meillä on käytössä myös jalkapallokenttänä toimiva, pienen kävelymatkan päässä sijaitseva hiekkakenttä sekä metsässä sijaitseva sorakenttä, missä pidämme kouluvalmennuksia.

 

 

VANHA ESITTELYVIDEO

UUSI ESITTELYVIDEO

bottom of page